Over mij
Geregistreerd bedrijfsmaatschappelijk werker (Registerplein), rouw en verliesbegeleider (LSV) en CSR coach (CSR centrum).
Praktijkinformatie
Vanuit mijn praktijk werk ik volgens kwaliteitseisen die voortvloeien uit de beroepsregistratie, specialisme, en de beroepsvereniging. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg(NFG) en het Register Beroepsoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBCZ). Dit zijn erkende beroepsverenigingen die zorgen voor kwaliteitsborg van de behandeling

Privacy
In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is een psychosociaal hulpverlener gebonden aan zijn beroepscode. Zie privacyreglement.
PDF privacyregelement

Klachten regelement
Tijdens de behandeling of begeleiding kan er iets misgaan. Indien je naar je eigen oordeel onzorgvuldig of verkeerd bent behandeld/begeleid, kun je een klacht indienen. Het is belangrijk dat je eerst zelf probeert om de klacht samen met je zorgverlener te bespreken en op te lossen. Het is ook mogelijk hierbij de vertrouwenspersoon van de NFG in te schakelen. Als het niet lukt de klacht op te lossen, kun je een klacht indienen. Meer informatie hierover is te lezen op: Https://www.de-nfg.nl/niet-tevreden-over-je-hulpverlener.html

Waarneming tijdens afwezigheid
Tijdens vakanties kunt u in dringende situaties contact opnemen met de waarnemend psychosociaal hulpverlener. De betreffende naam en het telefoonnummer zijn tijdens de vakanties ingesproken op het antwoordapparaat. De waarneming bij langdurige afwezigheid is geregeld. Indien dit van toepassing is, wordt er binnen korte tijd contact met u opgenomen. Samen met u wordt gezocht naar een zo passend mogelijke oplossing.

Contact
De praktijk is geopend op maandag, dinsdag, en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt telefonisch contact opnemen. Als u op het antwoordapparaat uw naam en telefoonnummer inspreekt dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug. Het is handig dat u tevens inspreekt op welk tijdstip u te bereiken bent.

Tarieven
Individuele begeleiding
Intake: €99,00
Vervolgsessie: €99,00 per uur.

Bedrijven en organisaties
Offerte voor bedrijven na telefonisch contact.
Hiervoor gelden andere tarieven.

Vergoedingen
Vergoedingen van complementaire psychosociale hulpverlening vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder alternatieve zorg. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden en de premie.
https://www.de-nfg.nl/vergoedingen.html

Jacqueline Soepenberg






Na meerdere jaren in de bedrijfsgezondheidszorg te hebben gewerkt ben ik me gaan verdiepen in wat ik nog meer zou willen doen. Ik ontdekte dat het mijn passie is om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te (blijven) halen.
De HBO opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening met daarna de specialisatie bedrijfsmaatschappelijk werk, was dan ook een logische stap voor mij. Ik werk vanaf 2002 als bedrijfsmaatschappelijk werker voor meerdere organisaties. Tijdens mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan en specialisaties gevolgd op het gebied van stress gerelateerde klachten (CSR Centrum) en rouw en verliesverwerking (Hogeschool Utrecht).
Ik begeleid volwassenen die tijdelijk uit balans zijn door privé en/of werkomstandigheden of dit willen voorkomen.
Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door een concrete, praktische en spiegelende aanpak gericht op zelfredzaamheid. Niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn.
Ik hanteer meerdere methodieken. Vanuit mijn opleidingen en vele jaren ervaring weet ik op het juiste moment de juiste toepassing te kiezen. ‘Herstel van balans’ en ‘grip hebben op jezelf’ is het uitgangspunt.
Methodieken
PSYCHO-EDUCATIE
Psycho-educatie geeft meer inzicht in de problematiek en helpt bij het vinden van manieren om er mee om te gaan in het dagelijks leven.
Bij de methode van cognitieve herstructurering wordt hulp aangeboden in de vorm van cognitieve therapie (negatieve overtuigingen en gedachten ombuigen in ondersteunende) en gedragstherapie (nieuw gedrag uit aanleren en ervaren en zo positieve ervaringen opbouwen).
COGNITIEVE HERSTRUCTURERING
Counseling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan een counselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Meestal vindt de begeleiding plaats in de vorm van gesprekken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van creatieve middelen als tekenen, schrijven en/of rituelen.
COUNCELING
Reviews
"De gesprekken met Jacqueline hebben er voor gezorgd dat ik mijn balans hervonden heb. Ik merkte dat ze mijn klachten begreep en daar goed op inspeelde. Ze paste de coaching steeds aan op wat ik nodig had op dat moment. Ze heeft me geleerd om de controle los te laten en meer open te staan voor veranderingen. Jacqueline kan erg goed luisteren en je met haar positiviteit motiveren en activeren. Ik heb nu weer energie en zin om dingen te ondernemen”.
Ik had mij geen betere (werk-) coach kunnen bedenken, integer, hulpvaardig, mij van grote dienst geweest
Jacqueline, ik ben ontzettend blij met jouw deskundigheid en je betrokkenheid tijdens onze gesprekken. Het was een zware periode, maar voor mij was je echt een lichtpunt tijdens die tijd. Ik ben je ontzettend dankbaar voor alles wat ik heb geleerd van je.
De gesprekken zijn heel fijn en verhelderend, ik voel me echt begrepen. Luisterend oor, samenvattend, meedenkend en samen een passende oplossing vinden om door te gaan.
Ik heb de gesprekken met Jacqueline Soepenberg als heel prettig ervaren. Ze heeft mij mooie inzichten gegeven.
Jacqueline Soepenberg © 2024