Reviews
Jacqueline, ik ben ontzettend blij met jouw deskundigheid en je betrokkenheid tijdens onze gesprekken. Het was een zware periode, maar voor mij was je echt een lichtpunt tijdens die tijd. Ik ben je ontzettend dankbaar voor alles wat ik heb geleerd van je.
De gesprekken zijn heel fijn en verhelderend, ik voel me echt begrepen. Luisterend oor, samenvattend, meedenkend en samen een passende oplossing vinden om door te gaan.
Ik heb de gesprekken met Jacqueline Soepenberg als heel prettig ervaren. Ze heeft mij mooie inzichten gegeven.
Ik had mij geen betere (werk-) coach kunnen bedenken, integer, hulpvaardig, mij van grote dienst geweest
Over mij
 
+31 6 1095 1569
j.soepenberg@lijbrandt.nl
Geregistreerd bedrijfsmaatschappelijk werker (Registerplein), rouw en verliesbegeleider (LSV) en CSR coach (CSR centrum).

Aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg(NFG) en het Register Beroepsoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBCZ).

Dit zijn erkende beroepsverenigingen die zorgen voor kwaliteitsborg van de behandeling
Jacqueline Soepenberg

Na meerdere jaren in de bedrijfsgezondheidszorg te hebben gewerkt ben ik me gaan verdiepen in wat ik nog meer zou willen doen. Ik ontdekte dat het mijn passie is om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te (blijven) halen.
De HBO opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening met daarna de specialisatie bedrijfsmaatschappelijk werk, was dan ook een logische stap voor mij. Ik werk vanaf 2002 als bedrijfsmaatschappelijk werker voor meerdere organisaties. Tijdens mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan en specialisaties gevolgd op het gebied van stress gerelateerde klachten (CSR Centrum) en rouw en verliesverwerking (Hogeschool Utrecht).
Ik begeleid volwassenen die tijdelijk uit balans zijn door privé en/of werkomstandigheden of dit willen voorkomen.
Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door een concrete, praktische en spiegelende aanpak gericht op zelfredzaamheid. Niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn.
Ik hanteer meerdere methodieken. Vanuit mijn opleidingen en vele jaren ervaring weet ik op het juiste moment de juiste toepassing te kiezen. ‘Herstel van balans’ en ‘grip hebben op jezelf’ is het uitgangspunt.
Methodieken
Counseling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan een counselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Meestal vindt de begeleiding plaats in de vorm van gesprekken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van creatieve middelen als tekenen, schrijven en/of rituelen.
COUNCELING
PSYCHO-EDUCATIE
Psycho-educatie geeft meer inzicht in de problematiek en helpt bij het vinden van manieren om er mee om te gaan in het dagelijks leven.
Bij de methode van cognitieve herstructurering wordt hulp aangeboden in de vorm van cognitieve therapie (negatieve overtuigingen en gedachten ombuigen in ondersteunende) en gedragstherapie (nieuw gedrag uit aanleren en ervaren en zo positieve ervaringen opbouwen).
COGNITIEVE HERSTRUCTURERING
 
Jacqueline Soepenberg © 2019.